Zelf asbest verwijderen

Veilig verwijderen

Heldere communicatie

Ontzorgen van A tot Z

Duidelijke afspraken
  • Veilig verwijderen van asbest
  • Heldere communicatie
  • Procescertificaat Asbestverwijdering
  • Duidelijke afspraken

De mogelijkheden omtrent zelf asbest verwijderen

De overheid schrijft voor dat onder bepaalde condities en binnen bepaalde hoeveelheden zelf asbest verwijderd mag worden. Het betreft kleine hoeveelheden asbest die, in overleg met de gemeente, zelf mag worden verwijderd. Hierbij dient rekening te worden gehouden met de strenge regels omtrent zelf asbest saneren.

In de meeste gevallen moet asbest worden verwijderd door een gecertificeerd asbest bedrijf zoals Asbest Service Nederland.

Pas op met asbestvezels

Wanneer je zelf asbest gaat verwijderen is het noodzakelijk om extra voorzichtig te zijn met asbestvezels die vrij kunnen komen. Wanneer je een sloopmelding maakt bij de gemeente helpen zij je om vast te stellen welke maatregelen uit voorzorg moeten worden genomen. Naderhand vindt een eindcontrole door de gemeente plaats.

Zelf asbest saneren is gevaarlijk. De asbestvezels kunnen 10 jaar na inname in de longen zorgen voor erge ziektes en wij adviseren dan ook nooit dit risico te nemen.

Kies voor een veilige aanpak

Wij raden het af om zelf asbest te saneren. Asbest is een gevaarlijke stof en als er iets mis gaat kan dit grote negatieve gevolgen hebben voor uw gezondheid of die van anderen die de stof inademen. Asbest Service Nederland is in het bezit van een SC-530 certificaat. Wij hebben jaren ervaring met asbest sanering en nemen geen risico’s. Wij zorgen voor een veilige en degelijke asbestsanering en zorgen voor de afvoer van het gevaarlijke materiaal.

Zelf asbest verwijderen

Meer informatie over asbestverwijdering

Wilt u meer weten over zelf asbest verwijderen? Of wilt u asbest laten verwijderen door ervaren professionals? We helpen u graag verder. Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte kunt u contact opnemen met Asbest Service Nederland. U kunt het contactformulier invullen, bellen naar: 06-83383761 of mailen naar: info@asbest-service.nl.