Asbest dak saneren

Veilig verwijderen

Heldere communicatie

Ontzorgen van A tot Z

Duidelijke afspraken
  • Veilig verwijderen van asbest
  • Heldere communicatie
  • Procescertificaat Asbestverwijdering
  • Duidelijke afspraken

Professionele sanering van asbest daken door gecertificeerd asbestbedrijf

Wanneer u een schuur hebt die voor 1994 is gebouwd en waarvan het dak uit golfplaten bestaat dan is de kans groot dat het om een asbest dak gaat. In dat geval is het van belang de asbest snel te laten verwijderen. Asbest is ontzettend schadelijk voor de gezondheid. Controleer daarom of uw dak daadwerkelijk asbest bevat. Hoe u asbest herkent en hoe wij asbest professioneel en veilig verwijderen leest u hieronder.

Asbest golfplaten herkennen

Het kan best lastig zijn om asbest golfplaten en andere golfplaten van elkaar te onderscheiden. Hieronder een checklist hoe u erachter komt of uw golfplaten asbest zijn of niet:

Uiterlijke kenmerken van asbest golfplaten: Asbest golfplaten zien er vaak verweerd uit en er groeit mos op. Een wit spikkel patroon is kenmerkend voor asbest golfplaten. Het kan echter zo zijn dat de golfplaten geverfd zijn. In dat geval kunt u ook kijken naar de onderkant van de platen. Zit er een honingraat structuur aan de onderkant? Dan is het waarschijnlijk asbest.

Bekijk bouwtekeningen: Op bouwtekeningen van een gebouw vind je meestal ook welke materialen zijn gebruikt. Staat er bij het type dakbedekking ‘ABC-golfplaat’? Dan is het asbest. ABC staat namelijk voor asbestcement.

Productiedatum: Alles wat na 1994 is gemaakt is volgens de wetgeving gemaakt die asbest verbiedt. Na 1994 gebouwde gebouwen zouden dus geen asbest moeten bevatten.

Codering: Aan de buitenkant van golfplaten vind je coderingen. Deze coderingen geven aan welk materiaal erin zit verwerkt. De volgende codes bevatten asbest:

  • AT
  • NF
  • CAF

Bent u er toch niet geheel zeker van of uw dak bestaat uit asbesthoudend materiaal? Dan kunt u contact opnemen om samen met ons vast te stellen of u een asbest dak heeft.

Asbest daken laten verwijderen

Wanneer is vastgesteld dat u een asbest dak heeft is het van belang om al het plaatmateriaal veilig en volledig te verwijderen. De wetgeving omtrent asbest daken is de laatste jaren veel veranderd. Als gecertificeerd asbestbedrijf zijn wij altijd op de hoogte van de wetten omtrent asbest daken. Wij vertellen u dan ook graag voorafgaand aan de verwijdering wat u het beste kunt doen. Het zelf verwijderen van asbest golfplaten raden wij af. De vezels van asbest kunnen ernstige schade aanrichten wanneer ingeademd. De verwijdering dient daarom zeer voorzichtig en veilig te gebeuren.

Asbest dak saneren

Asbest dak saneren

Hoe Asbest Service Nederland asbest daken verwijdert

Voor de veilige verwijdering van asbest daken doorlopen we de volgende stappen:

1. Inventarisatie van de situatie

De wet schrijft voor dat er voorafgaand aan de verwijdering van asbest een inventarisatie plaats dient te vinden. Wij kunnen deze inventarisatie natuurlijk uitvoeren. Hierbij wordt gekeken om hoeveel asbest het gaat en of er platen zijn beschadigd. Aan de hand van de inventarisatie kan een kosten plaatje worden opgesteld.

2. Sloopmelding bij gemeente

Na de inventarisatie wordt er een sloopmelding gemaakt bij de gemeente. Het verwerken van zo’n melding duurt ongeveer 4 weken.

3. Verwijdering van het asbest dak

Nu de situatie in kaart is gebracht en de gemeente de sloopmelding heeft verwerkt beginnen we met het verwijderen van de asbest platen. Wij onderzoeken de veiligste en snelste manier om het asbest dak te verwijderen en af te voeren. Tijdens de verwijdering zetten wij alle middelen in die nodig zijn om de verwijdering veilig te laten verlopen. Tijdens de verwijdering wordt het gebied afgezet, zodat niemand gevaar loopt.

4. Asbest veilig afvoeren

Omdat asbest vezels ontzettend gevaarlijk zijn wordt alles goed verpakt in een speciaal materiaal. De afvoer kunnen wij voor u verzorgen. Dan weet u zeker dat alles veilig gebeurd.

Schakel Asbest Service Nederland in voor het saneren van asbest daken

Asbest Service Nederland is een gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf. Dat betekent dat wij alles in huis hebben om asbest veilig en kundig te verwijderen. Twijfelt u of u een asbest dak heeft? Of wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan contact op via ons contactformulier. U kunt ook bellen naar: 06-83383761 en mailen naar: info@asbest-service.nl.